Skip to main content

Neumann

2017. november 24. - péntek
3D-s nyomtatással ismerkedhettek a NIK-en a robotika szakkörös gimnazisták

A 3D nyomatatásról tartott előadást Dr. habil. Molnár András, a Neumann János Informatikai Kar dékánja az Óbudai Gimnázium diákjainak hétfőn, az egyetem Bécsi úti campusán. A téma iránt érdeklődő középiskolások a többi között 3D nyomatással készült robotokkal és ennek technológiai hátterével ismerkedhettek meg az eseményen.

2016. július 27. - szerda

Az Óbudai Egyetem (ÓE) és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) a több mint 10 éve folyó közös munka folytatására (stratégiai) együttműködési szerződést írt alá.

2016. június 14. - kedd
A rák megszelídítése

Kovács Levente Adalbert az Óbudai Egyetem habilitált egyetemi docense, a Neumann János Informatikai Kar oktatási dékánhelyettese. A Biomatikai Intézetben ő vezeti az Élettani Szabályozások Csoportot. Néhány hónapja ERC Starting Grantot nyert el „Tamed cancer” című pályázatával – erre utal az interjú címe.

2016. január 25. - hétfő

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatikai Történeti Fórumának szervezésében 2016. január 14-én az Óbudai Egyetemen került sor a „Nagy hazai műhelyek” sorozatban a „90 éves Magyar Rádió”  rendezvényre.

2015. november 13. - péntek
Megalakult a Biomatika Intézet az Óbudai Egyetemen

Az utóbbi években látványos fejlődés figyelhető meg mind a robotika, mind pedig az orvosi informatika területén. Eddigiekben az e területekhez kötődő oktatás más intézeteken belül, széttagozódva folyt. 2015 első felében az egyetem és a kar eme tendenciákat felismerve a hatékonyság és a minőség növelése érdekében új (oktatási és kutatási témákat felölelő) intézeti struktúra létrehozásáról döntött.

2015. április 22. - szerda
CodeJAM az Óbudai Egyetemen

2015. április 24-én az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar és az Alba Regia Műszaki Kar mintegy 40 hallgatója vett részt SAP által rendezett CodeJAM rendezvényen.

2015. február 11. - szerda
Cserfalvi Annamária az „Élet-Képes Példatár” I. helyezettje

A PUBLIKA Magyar Könyvtári Kör és a Magyar Női Unió „Élet-Képes Példatár” címmel meghirdetett pályázatán a Neumann János Informatikai Kar oktatója, Cserfalvi Annamária I. helyezést ért el.

2015. január 23. - péntek
Nvidia

Az NVIDIA, a grafikus számítások területén világvezető cég az Óbudai Egyetemet hivatalos CUDA Oktatási Központként ismerte el.

2014. augusztus 15. - péntek
Campus Hungary a Sziget Fesztiválon

A két évvel ezelőtt indult, és azóta több mint 8000 hallgatót ösztöndíjhoz juttató Campus Hungary saját utcával várja az érdeklődőket a Sziget Fesztiválon.

2014. június 06. - péntek

2014. május 26-án a Ghent University SYSTeMS kutatócsoportja látogatta meg a Neumann János Informatikai kart és az Egyetemi Kutató és Innovációs Központot.