Skip to main content

Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

2021. június 10. - csütörtök
Hasznos volt az RKK részvétele a szakmai webinaron

A textil és ruházati ipar fenntartható pályára állításának lehetőségeiről volt szó a 2021. május 31-én online formában megrendezett „TEX2GREEN webinar II.” eseményén, melybe az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar is bekapcsolódott. A rendezvényen a hazai lakástextil gyártás egyik zászlóshajója, a Naturtex Kft. és a bútoripari beszállítóvá vált egykori ruhaipari cég, az Unicon Zrt. mutatkozott be. Mint kiderült, a környezet védelme és a munkavállalók jóléte is fontos a hazai textil- és ruhaipari vállalkozásoknak.

2021. május 31. - hétfő
Nézzünk szembe a klímaváltozással!

Fenntartható lehet a közlekedés, a vízellátás, a divat, de még a telefonjaink töltése is az utcán – az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán tartott Klímabörzén ezeket a témákat járták körül az előadók május 18-án. A klasszikus standos börze helyett a korlátozások miatt az esemény az internetre költözött, de az érdeklődők kedvét ez sem szegte, több százan regisztráltak az egész napos eseményre. A klímavédelmi tematikus nap legfőbb célja a környezettudatos/klímatudatos szemléletformálás volt érdekes tudományos előadásokon és céges bemutatókon keresztül.

2021. május 13. - csütörtök
Nézzünk szembe a klímaváltozással!

Klímabörze az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetméröki Karán 2021. május 18-án az ÓE MS Teams ONLINE térben.

2021. május 05. - szerda
A Rejtő Kar eredményei a 35. OTDK-n

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetvédelmi Kar összesen 4 helyezést ért el a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

2021. április 21. - szerda
Újabb hallgatói siker a Csomagolástervezési Diákversenyen

Szabó Aliz, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Terméktervező Intézetének harmadik évfolyamos hallgatója Hungaropack Student 2021 díjban részesült a Csomagolástervezési Diákversenyen.

2021. március 24. - szerda
Újabb rangos elismerés egy RKK-s hallgatónak

Első helyezést ért el szakdolgozatával a Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar Ipari Termék-és Formatervező Szak egyik végzett mérnök hallgatója az Óbudai Egyetem, Egyetemi Kutató és Innovációs Központja (EKIK) „Leginnovatívabb szakdolgozat/diplomamunka” pályázatán. Feil Liza Inhalátor Design című munkájával nyert, mely az asztmások és légúti betegségben szenvedők mindennapjait könnyíti meg.

2021. március 01. - hétfő
Csomagolástervezési Diákverseny

A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) idén is megrendezi a HUNGAROPACK STUDENT Csomagolástervezési Diákversenyt. A nevezési határidő 2021. március 5. Az eredmény ünnepélyes kihirdetését a Szövetség ez évi közgyűlésén, március végén tartják meg. 

2021. január 26. - kedd
Az RKK hallgatói arcmaszkokat készítettek a Gundel Étteremnek

A Gundel Étterem vezetése a legendás vendéglátóhely szellemiségéhez illeszkedő, logózott arcmaszk tervezésére és készítésére kérte fel az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézetét (TTI). A megkeresés még 2020 szeptemberében érkezett, együttműködési céllal. Azóta a kar egyik hallgatója megalkotta a szükséges és hasznos kiegészítőt. Az elkészült termékeket nemrégiben adták át.

2020. december 18. - péntek
Online konferencia a projektoktatásról a Rejtő karon

Hazai és külföldi modellek a projektoktatásban – Oktatás a fenntarthatóságért, fenntarthatóság az oktatásban címmel rendeztek nemzetközi tudományos konferenciát online platformon az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon (ÓE RKK). A szervezők célja többek közt az volt, hogy elősegítsék az oktatás megújulását.

2020. november 13. - péntek
Arcmaszk minden igényre: fejlesztés és gyártás a Terméktervező Intézet laborjában

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézete (TTI) már a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterének elején hozzálátott több egyedi arcmaszk készítéséhez. A hallgatók a gyakorlati órákon készíthettek – kezdetben maguknak – egyedi darabokat, különféle alapanyagokból és szabásban. A járvány sajnálatos terjedésével párhuzamosan merült fel az igény a fejlesztések nyomán született kreációk skálájának bővítése és sorozatgyártása iránt.