Skip to main content

Neumann János Informatikai Kar

2021. december 10. - péntek
Nemzetközi élvonalban a NIK

„Az elmélettől a gyakorlatig. Az ipari forradalom bajnokai az S3HubsinCE projekt keretében.” – ezzel címmel jelent meg az (S3 HubsinCE) projekt átfogó, angol nyelvű kiadványa, amely Európa legjobb informatikai egyetemeit, képzési központjait mutatja be Németországból, Ausztriából, Lengyelországból, Szlovéniából, Horvátországból és Olaszországból. Az 51 „RIS3 Bajnok” közé egyetlen felsőfokú magyar oktatási intézmény került be: az Óbudai Egyetem, közelebbről a Neumann János Informatikai Kar Biomatika és Alkalmazott Mesterséges Intelligencia Intézete.

2021. december 08. - szerda
Ipari tanszék indul a NIK-en

IT kihelyezett ipari tanszék létrehozásáról állapodott meg a Deutsche Telekom Csoport és az Óbudai Egyetem vezetése. A fakultáció a Neumann János Informatikai Kar Kiberfizikai Rendszerek Intézetében kezdi meg működését jövő februártól. A DevOps az üzleti informatikai szolgáltatásokban címmel induló kurzus hidat teremt az oktatás és a munka világa között, segítve ezzel azokat a hallgatókat, akik fontosnak tartják, hogy korszerű, versenyképes tudással és gyakorlati tapasztalattal felvértezve lépjenek majd ki a munkaerőpiacra.

2021. november 16. - kedd
Ismét Öregdiákok ültek a padok mögé

A Neumann János Informatikai Kar Öregdiák találkozóját, a NÖRD-öt a hagyományok szerint, november második péntekjén tartották meg. A járványügyi szabályok szigorú betartása mellett a vendégek online közvetítés segítségével is részeseivé válhattak az eseménynek.

2021. július 05. - hétfő
Átvette Senior Professional díját Dr. Szenes Katalin

Dr. Szenes Katalin, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának (NIK) címzetes egyetemi docense (ISC)² Senior Professional Award díjban részesült 2020. novemberében. A rangos elismerést idén júniusban vehette át.

2021. június 11. - péntek
Az ÓE is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz

Az információtechnológiai forradalom hátterében lévő fejlődést bemutató állandó kiállítás tekinthető meg IT Evolúció címen az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán. Az Intézmény ezzel a rendhagyó tárlattal kapcsolódik a Múzeumok Éjszakájához június 26-án 16.00 órától.

2021. május 05. - szerda
Három OTDK szekcióban szerepeltek eredményesen a Neumann Kar hallgatói

Tavasszal rendezték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia szekcióit. A Neumann János Informatikai Kar hallgatói három tudományterületi szekcióban mutattak be összesen 11 dolgozatot, és három szekcióban összesen 5 díjat nyertek el.

2020. április 02. - csütörtök
Tömeg-lélegeztetőgépet fejlesztenek az ÓE kutatói a koronavírus elleni védekezéshez

Az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központjában (EKIK) és a Neumann János Informatikai Karán született meg egy egyedülállónak mondható különleges berendezés megvalósításának ötlete, illeszkedve az Egyetem kiberorvosi rendszerek kutatás-fejlesztési stratégiai irányához.

2020. március 02. - hétfő

A Neumann János Informatikai Kar végzős hallgatói február 21-én ünnepélyes keretek között vehették át diplomájukat. A téli záróvizsga-időszakban 101 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

2019. január 14. - hétfő
Középiskolások a Kódolás Óráján

Egyetemünk Neumann János Informatikai Kara immár ötödik alkalommal rendezte meg a Kódolás Órája nevű eseményt, mely során középiskolások számára tartottak egy játékos, interaktív számítástechnika órát. Az Hour of Code nevű nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódó rendezvényen több mint 200 középiskolást látott vendégül a Neumann Kar.