Skip to main content

Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

2021. december 07. - kedd
Fényjátékban pompázik a villamosmozdony

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói és oktatói idén is meglepték az egyetem hallgatóit, munkatárasait és a környéken lakókat, járókelőket. Az adventi készülődés jegyében a kar Bécsi úti épületének udvarán található V43 típusú villanymozdony karácsonyi díszkivilágítást kapott. Az emlék-járművet fényfüzérekkel díszítették fel, melyek zenei aláfestésre villognak minden este. A program nyitórendezvényét december 6-án tartották, nagy érdeklődés mellett.

2021. október 29. - péntek
Arany Diploma átadó a Kandó Karon

A Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán 50 évvel ezelőtt végzett hallgatók vehették át Aranydiplomájukat a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánjától és dékáni hivatalvezetőjétől az intézmény dísztermében október 6-án és 7-én.

2021. július 13. - kedd
Pro Scientia Aranyérem a Kandó hallgatójának

Virágh Krisztián, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar mesterszakos hallgatója elnyerte a Pro Scientia Aranyérem kitüntetést, amely a diáktudományos tevékenység legrangosabb elismerése Magyarországon.

2021. július 13. - kedd
Búcsúzunk Dr. Tverdota Miklóstól, a Kandó alapítójától

Dr. Tverdota Miklós, a Kandó Főiskola alapító tanszékvezető főiskolai tanára, évtizedeken át meghatározó vezetője, kollégánk, tanárunk, barátunk, szeretett Miki bácsi július 6-án délben, 86. születésnapja másnapján elhunyt.

2021. május 27. - csütörtök
Kandós mérnök a Siemens élén

2021. május 1-jétől Jeránek Tamás vette át a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját.

2021. május 03. - hétfő
A Kandó Kar volt a legsikeresebb az XXXV. OTDK-n

Lezárultak a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) szekcióinak rendezvényei. A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói ismét szép eredményeket értek el az online térben megrendezett megmérettetésen, ők szerepeltek a legsikeresebben, szám szerint kilencen.

2021. január 14. - csütörtök
Kandós hallgató elismerése

Az IEEE Hungary Section (IEEE HS) minden évben pályázatot hirdet felsőoktatási intézmények hallgatói számára "Student Paper Contest" címmel.

2020. november 27. - péntek
X. Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferencia

Az Óbudai Egyetem (ÓE) Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Trefort Ágoston Mérnökpedagógiai Központja (KVK-TMPK) a Tudomány Napja eseményeinek keretében rendezte meg a X. Jubileumi Trefort Ágoston Szakképzés- és Felsőoktatás-pedagógiai Konferenciát online az MS Teams alkalmazással november 20-án.

2020. november 26. - csütörtök
Online térben a Kandó konferenciák

Sikeresen rendezte meg hagyományos konferenciáit a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar (KVK) november 18-20. között. A járványügyi helyzet megkövetelte, hogy mindkét konferencia online módon valósuljon meg, amely forma új módszereket, új szervezési megoldásokat igényelt.

2020. április 09. - csütörtök
A koronavírus mintavizsgálatainak biztonságosabbá tételén dolgoznak az ÓE Kandó mérnökei

Az Egyetem kutatói által is fejlesztett MassVentil Project kapcsán a koronavírus-járvány (COVID-19) kutatásának elősegítése érdekében, a mintavizsgálatok biztonságos lefolytatását elősegítő - a vírusok és baktériumok inaktiválására alkalmas - berendezés fejlesztésén dolgozik az Óbuda Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának mérnökcsapata. A készüléket már üzembe is helyezték egy magyarországi laboratóriumban. Jelenleg a tesztelés fázisában tartanak a munkálatokkal.