Skip to main content

együttműködés

2021. november 02. - kedd
Közös elektromosrepülőgép-fejlesztés a MAGNUS Aircraft Zrt.-vel

Folyamatosan nő az igény az alacsony költséggel fenntartható, környezetkímélő járművek iránt. Nincs ez másképp a légiiparban sem. A piaci igényekhez igazodva az Óbudai Egyetem és a MAGNUS Aircraft Zrt. innovatív együttműködés alapjait tették le: túrautakra alkalmas elektromos hajtású repülőgép fejlesztését, közös kutatási és fejlesztési projektek megvalósítását tűzték ki célul. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Tarány Gábor elnök-tulajdonos írta alá november 2-án.

2021. szeptember 06. - hétfő
Kooperációban a Széchenyi Alapok Zrt.-vel

Együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem és a Széchenyi Alapok Zrt. vezetése nemrégiben. Az Egyetem és a Pénzügyminisztérium tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó Alapkezelő között létrejött partnerség célja, hogy a felek – konkrét közös projektek megvalósítása mellett – szakmai terveik megvalósítása érdekében együttesen mozgósítsák tudásbázisukat és kapcsolatrendszerüket. A stratégiai kooperáció jövőbemutató módon ötvözi az egyetemi - akadémiai tudást a gazdasági, befektetői kompetenciákkal.

2021. július 07. - szerda
Duális képzési együttműködést kötött az Óbudai Egyetem és a metALCOM Zrt.

Az elméleti és a gyakorlati oktatást ötvöző duális felsőoktatási képzésről kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a metALCOM Zrt. A cég 40 duális gyakorlati helyet biztosít, ez az eddigi legnagyobb, országosan is jelentős duális képzési kapacitás. Az együttműködést sajtónyilvános esemény keretében írták alá a Városházán.

2021. február 17. - szerda
Az Óbudai Egyetem kiberbiztonsági képzését támogatja a Vodafone

Világszinten is csúcstechnológiás kiberbiztonsági, forgalomelemző eszközökkel bővül az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara a Vodafone Magyarország Zrt. jóvoltából, támogatva ezzel a biztonságtechnikai mérnöki képzést. A legmodernebb védelmi szintet képviselő kibervédelmi eszközöket egyrészt a mérnökképzés hallgatói használhatják a gyakorlati oktatás során, másrészt a doktori iskola doktoranduszai is alkalmazzák kutatási célokra. Az együttműködést támogatási szerződéssel hitelesítették a felek február 17-én.

2021. január 26. - kedd
Az RKK hallgatói arcmaszkokat készítettek a Gundel Étteremnek

A Gundel Étterem vezetése a legendás vendéglátóhely szellemiségéhez illeszkedő, logózott arcmaszk tervezésére és készítésére kérte fel az Óbudai Egyetem (ÓE) Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar (RKK) Terméktervező Intézetét (TTI). A megkeresés még 2020 szeptemberében érkezett, együttműködési céllal. Azóta a kar egyik hallgatója megalkotta a szükséges és hasznos kiegészítőt. Az elkészült termékeket nemrégiben adták át.

2020. november 24. - kedd
Az Óbudai Egyetemmel bővíti hazai oktatási együttműködéseit a Huawei

Budapest, 2020. november 23. – Az Óbudai Egyetem és a Huawei Technologies közös, akkreditált, infokommunikációs és távközlési kurzusok indításáról írt alá megállapodást. Az együttműködés része az Egyetem és a világ egyik legnagyobb technológiai cége között 2018 óta fennálló stratégiai megállapodásnak.

2020. február 10. - hétfő
Együttműködés jöhet létre az ORinggel

Szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem és az ORing Industrial Networking Corp. február 7-én. Az ORing vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs hálózatokhoz fejleszt eszközöket, szoftvereket és nyílt architektúrájú ipari hálózati megoldásokat.

2020. január 28. - kedd
Diákok továbbtanulását segíti az Óbudai Egyetem és a BGSzC

Az Óbudai Egyetem és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum (BGSzC) vezetése az országban egyedülálló módon, elsőként, együttműködési megállapodást kötött január 28-án. Céljuk a két intézmény közötti szorosabb kapcsolat kialakítása a középfokú és felsőfokú műszaki képzés közötti együttműködés fokozása és az átjárhatóság megkönnyítése.

2020. január 28. - kedd
Székesfehérváron helyben képez szakembereket az Óbudai Egyetem

Megerősítette stratégiai együttműködését Székesfehérvár és az Óbudai Egyetem a felsőoktatási intézmény kihelyezett ünnepi Szenátusi ülésén január 27-én. Közös célként jelölték meg a műszaki és informatikai területeken hasznosítható felsőoktatási képzés helyben történő biztosítását.

2019. december 06. - péntek
Siemens Aulával gazdagodott a Kandó Kollégium

A közösségi élet új színterét adták át az Óbudai Egyetem Kandó Kollégiumában december 6-án. A Siemens és az Egyetem jó együttműködésének köszönhetően modern, fiatalos bútorokkal berendezett aulát alakítottak ki az első szinten, ahol nemcsak a mobiltelefonok feltöltésére van lehetőség, hanem beszélgetések által a hallgatók feltöltődésére, kikapcsolódására és tanulásra is.