Skip to main content

kiállítás

2021. november 22. - hétfő
Újabb szenzációs ritkaságok az IT Evolúció kiállításon

A kommunikáció fejlődését bemutató újabb szenzációs ritkaságokkal gyarapodott az IT Evolúció gyűjtemény, a kiállítás létrehozója, Dr. Kutor László jóvoltából. A tárlat nyitott, bárki által látogatható a Neumann János Informatikai Karon.

2021. június 30. - szerda
Első alkalommal vett részt az Óbudai Egyetem a Múzeumok Éjszakáján

IT Evolúció címmel az információtechnológiai forradalom hátterében lévő fejlődést bemutató állandó kiállítást tekinthették meg az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán az érdeklődők június 26-án. Az Intézmény ezzel a rendhagyó tárlattal kapcsolódott a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz.

2021. március 01. - hétfő
Korabeli építészeti mintarajzok XXI. századi újraértelmezése

Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar „Korabeli építészeti mintarajzok XXI. századi újraértelmezése” címmel virtuális kiállítást rendez. A páratlan gyűjteményből összeállított tárlat folyamatosan megtekinthető.

2020. december 17. - csütörtök
Ybl Kar a Párizsi Magyar Intézetben

Prof. Dr. Anthony Gall, az Ybl Miklós Építéstudományi Kar megbízott dékánja az egyik kurátora annak a tárlatnak, amely Kós Károly építőművészetét mutatja be a Párizsi Magyar Kulturális Intézetben. A „Kós Károly – a 20. század legmagyarabb európai építőművésze” című kiállítás (élőben) 2021. április 24-ig tekinthető meg.

2020. március 02. - hétfő
Kandósok az Embedded kiállításon

A régi hagyományt követve még a múlt év őszén hirdették meg a Kandó Kar oktatói azt a remek lehetőséget, melynek keretében több mint 40 kandós szakkollégista hallgató részt tudott venni a nürnbergi Embedded Word 2020 kiállításon.

2020. március 02. - hétfő
Banksy kiállításon járt a HSZO

Az Óbudai Egyetem Hallgatói Szolgáltatások Osztálya a 2019/2020-as tanév második felében folytatja a hallgatóknak meghirdetett csoportos múzeumlátogatások szervezését. A tavaszi szemeszter első vezetett sétájának célállomása a Tesla Loftban megtekinthető The Art of Banksy című kiállítás volt. 

2019. december 12. - csütörtök
Nyílt nap a Rádió 1-gyel

Érdekel a műszaki pálya, de még nem döntöttél, melyik Egyetem lesz nálad a nyerő? Mi, az Óbudai Egyetem nyílt napján december 18-án segítünk Neked a 96,4 Rádió 1-gyel! Játssz és nyerj értékes ajándékcsomagokat! Már 11.00 órától várunk!

2019. december 11. - szerda
Ünnepre hangolnak a termék- és formatervezők

Gyönyörű, ízléses, izgalmas – talán ezek a jelzők írják le leginkább az Ipari termék- és formatervező szak III. évfolyamos hallgatóinak munkáit: egyedi ruhákat, terítékeket, alternatív karácsonyfa dekorációkat és ékszercsomagolásokat. Az ünnepekre hangolódva érdemes megtekinteni az alkotásokból rendezett kiállítást, mely december 10-től látható az Óbudai Egyetem Bécsi úti székhelyének aulájában.

2019. szeptember 09. - hétfő
„ITU Telecom World 2019”

Nemzetközi távközlési konferencia – Innováció és okos megoldások

A mesterséges intelligencia, az innováció, a konnektivitás és az okosvárosok témaköre szerepel a Nemzetközi Távközlési Egyesület éves konferenciájának középpontjában, melynek a Hungexpo ad otthont szeptember 9-től 12-ig. A nemzetközi eseményen az Óbudai Egyetem szakemberei, az informatikai biztonság és városi mobilitás elemzése témában tartanak előadást. A szakmai rendezvény lehetőséget biztosít a kormányok, vállalatok, kis-és középvállalkozások nemzetközi platformon való megjelenésére, kommunikációjára.

2019. július 02. - kedd
Rejtős államvizsga kiállítás

Az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karán (RKK) idén nyáron 30 formatervező mérnök tett sikeres záróvizsgát. Szakdolgozati projektjeiket minden alkalommal kiállítás keretében tekinthetik meg az érdeklődők, az Egyetem Doberdó úti Tanácstermében.