Skip to main content

Magyar Tudomány Ünnepe

2021. november 19. - péntek
Innovációs nap

Az Óbudai Egyetem Egyetemi Kutató és Innovációs Központja (EKIK) 2021. november 22-én hétfőn izgalmas előadásokkal várja az érdeklődőket.

2021. november 18. - csütörtök

A Covid-19-járvánnyal kapcsolatos tapasztalatokról, kutatási eredményekről, buktatókról, téves következtetésekről is beszélnek az Óbudai Egyetem és a Gábor Dénes-díjazottak Klubjának közös rendezvényén, amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 22-én hétfőn, 17.30 órától tartanak az egyetem Bécsi úti kampuszán. Az előadások online is követhetők lesznek.

2021. november 16. - kedd
A mindent átszövő statisztika

„Az életet átszövő statisztika – Miben változott/változik az életünk” címmel rendezett konferenciát a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara 2021. november 9-én.

2021. november 03. - szerda
A Magyar Tudomány Ünnepe – A fiatal kutatóké a jövő

Kezdetét vette a közel egy hónapig tartó Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat az Óbudai Egyetemen, melynek nyitónapját a Bécsi úti campuson tartották november 3-án. A résztvevőket Prof. Dr. Kovács Levente rektor köszöntötte. Idén rekordszámú tudományos eseményt tartanak az intézményben november 3. és 23. között. A tudomány iránt érdeklődőket 21 rendezvénnyel várják.

2020. november 26. - csütörtök
Idén is sikeres volt a Fiatal Kutatók Szimpóziuma a Keleti Karon

Az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kara idén is megrendezte a már hagyományosnak számító Fiatal Kutatók Szimpóziumát (FIKUSZ- konferencia). A járványügyi helyzetre tekintettel – csakúgy, mint az Egyetem többi rendezvényét –, a Fiatal Kutatók Szimpóziumát is online formában tartották meg a szervezők.

2020. november 25. - szerda
Szimpózium az informatikáról és határterületeiről

Tizenötödik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron az „Alkalmazott Informatika és Határterületei” (AIS2020) szimpóziumot, melyet az Óbudai Egyetem idén is a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozatába illesztett be novemberben. A szervezők célja többek közt az Óbudai Egyetem tudományos és ipari kapcsolatainak bemutatása volt.

2020. november 12. - csütörtök
Online Tudományos Konferencia az Óbudai Egyetemen

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében negyedik alkalommal rendezték meg az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) záró konferenciáját az Óbudai Egyetemen november 4-én.

2020. november 05. - csütörtök
Nemzeti felsőoktatási ösztöndíjak kiemelkedő tanulmányi eredményekért

Az innovációs és technológiai miniszter döntése alapján a 2020/2021. tanévre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban az Óbudai Egyetem 46 hallgatója részesül. Az erről szóló miniszteri emléklapokat a díjazottak a Magyar Tudomány Ünnepének napján a Bécsi úti campuson vehették át 2020. november 3-án.

2020. november 04. - szerda
Magyar Tudomány Ünnepe – a „Jövőformáló tudomány”

Kezdetét vette a közel egy hónapig tartó Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozat az Óbudai Egyetemen, melynek nyitónapját a Bécsi úti campuson tartották november 3-án. A résztvevőket Prof. Dr. Kovács Levente rektor köszöntötte. A vírushelyzetre tekintettel az érdeklődők idén az online térben követhetik nyomon a programokat.

2019. december 04. - szerda
Magyar Tudomány Ünnepe – ünnep a tudomány népszerűsítésére

Egyetemünkön minden évben jelentős figyelem irányul a Magyar Tudomány Ünnepére. Idén ez fokozottan érvényes volt, hiszen az egy hónapig tartó eseménysorozat részeként ünnepeltük az Óbudai Egyetem újjáalapításának 10. évfordulóját. A rendezvénysorozat keretében egyszerre több helyszínen, különböző időpontokban 16 szakmai konferenciát tartottak intézményünk valamennyi karán.