Skip to main content

Egyetem Napja

2021. november 23. - kedd
A modellváltás újabb lendületet ad az Óbudai Egyetemnek

Magyarországon ma hozzávetőlegesen minden harmadik mérnök az Óbudai Egyetemen szerzi meg a diplomáját – hangsúlyozta Prof. Dr. Kovács Levente rektor a műszaki felsőoktatási intézmény alapítására emlékező ünnepségen. Az Egyetem Napján Varga Mihály, a fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriumi, valamint Prof. Dr. Csépe Valéria, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke a tudományos életet és a kutatás-fejlesztés erősítésére hívta fel a figyelmet.

2020. november 23. - hétfő
Az Egyetem Napját ünnepeltük

A Zsigmond király által létrehozott egyetem szellemi örökségét folytatva 11 évvel ezelőtt jött létre az Óbudai Egyetem. Az intézmény vezetése e jeles évforduló alkalmából rendezi meg minden évben az Egyetem Napját. A vírushelyzetre tekintettel az idén elmaradnak a személyes jelenléttel járó események, ezért Prof. Dr. Kovács Levente rektor és Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke videó-üzenetben köszöntötte az Egyetem polgárait. A köszöntőket és a beszédeket követően kórusművek hangzottak el.

2019. november 20. - szerda

Az Egyetem vezetése november 22-én 10.30 órai kezdettel tartja az „Egyetem Napja 2019” rendezvényét Intézményünk Bécsi úti főépületében. Az esemény idén különösen kiemelkedő jelentőségű: 140 éves múlttal büszkélkedő Intézményünk egyetemi rangra emelkedésének 10 éves jubileumát ünnepeljük. A Budapesti Műszaki Főiskola Szenátusa 2009. szeptemberi határozatában rögzíthette, hogy az Intézmény teljesítette az egyetem megnevezés használatának törvényi kritériumait, majd a Magyar Országgyűlésnél kezdeményezte az egyetemmé nyilvánítást, és Óbudai Egyetem néven való bejegyzését. Az Országgyűlés 2009. november 23-án elfogadta a törvényjavaslatot, melyet a Magyar Köztársaság elnöke 2009. december 11-én kézjegyével ellátott, és így 10 évvel ezelőtt megszületett az Óbudai Egyetem.

2018. november 27. - kedd
Egyetem Napja 2018

Új érték teremtődött az Egyetem alapításával, olyan érték, melynek megőrzése, továbbfejlesztése mindannyiunk feladata és felelőssége. Az elmúlt kilenc év rengeteg változást hozott az életünkben, de az egyetemi alapértékek védelmének és fejlesztésének igénye sohasem kérdőjeleződött meg” – hangsúlyozta prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora az Egyetem Napján tartott köszöntő beszédében.

2017. november 24. - péntek
Óbudai Egyetem Napja

Új szakok és képzések indítását tervezi az Óbudai Egyetem, főleg információ- és informatika-biztonsági területen – jelentette be prof. Dr. Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora november 23-án, a felsőoktatási intézmény megalakulásának 8. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Jelezte, hogy a bővülő képzési portfolió mellett infrastrukturális fejlesztések is zajlanak 2018-ban az egyetemen.

2017. november 02. - csütörtök
Egy hónapos rendezvénysorozat a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem csaknem egy hónapon át színes rendezvénysorozattal kapcsolódik a Magyar Tudomány Ünnepéhez, amelynek tematikája ezúttal az emberközpontú tudomány. A november 3-ai megnyitó ünnepségen számos díjat és elismerést vehetnek át az egyetemen kiemelkedő tudományos eredményeket elérő hallgatók, doktoranduszok, oktatók és kutatók.

2016. november 23. - szerda
VII. Óbudai Egyetem Napja

Idén hetedik alkalommal ünnepelte meg az Óbudai Egyetem megalakulásának tiszteletére az Egyetem Napját, s ezen a napon lépett hivatalba az intézmény új kancellárja, Szigeti Ádám.

2015. november 23. - hétfő
VI. Egyetem Napja az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem az idei évben is ünnepséggel emlékezett meg a az Országgyűlés 2009. november 23-án elfogadott, a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról, amelynek értelmében 2010. január 1-jén létrejött az Óbudai Egyetem.

2014. november 26. - szerda

Az egyetemalapítás 2009. november 23-ai időpontjára emlékezve került megrendezésre november 21-én az V. Óbudai Egyetem Napja.

2013. november 27. - szerda

Az egyetemalapítás 2009. november 23-ai időpontjának emléket állítva ez évben is megünnepeltük az Óbudai Egyetem Napját. A november 22-ei ünnepi esemény egyben a Magyar Tudomány Ünnepe egyetemi záró programját is jelentette.